Februari 10, 2018
Bieren Crombé staat bekend om zijn unieke smaken, die door liefhebbers van over de ganse wereld, doorheen de eeuwen heen, gesmaakt een geprezen worden.  BIERSOORT OMSCHRIJVING

OUD ZOTTEGEMS BIER Het is een amberkleurig oeroud bier waarin reeds menig fris konijntje een nachtje of twee heeft gerust. Je proeft er de frisse hop doorheen de smaak van het licht geroosterde mout.
fles 75cl. of 33cl.
amberkleurig
6,5 vol%

OUD ZOTTEGEMS BIER HERGIST De smaak en kleur van dit bier is gelijkaardig met het voorgaande, gezien dit ooit hetzelfde bier was. Door een tweede gisting (nl op de fles) krijgt het biertje een vollere smaak, schuimt het weelderig en spoelt het beter de keel.
fles 75cl. of 33cl.
amberkleurig
6,8 vol%

EGMONT
ZOTTEGEMSE TRIPEL
Dit blonde bier brengt met z’n zachte, evenwichtige smaak zonder moeite ieder liefhebber strelend in vervoering. In dit bier, ontworpen door de laatste Brouwer, Georges Crombé, en genoemd naar de graaf die in Zottegem zou verbleven hebben, wordt het vakmanschap dat 2 eeuwen of 7 generaties in de oude brouwersfamilie werd doorgegeven, weerspiegeld.
fles 75cl. of 33cl.
goudblond
7 vol%

ZOTTEGEMSE GRAND CRUHet stoere, zwaardere werk wordt geleverd door de Grand Cru. Het diep amberkleurig bier bevloeit met ronde fier opgezette borst de smaakpapillen en prikkelt onderwijl de hersenen die de smaak van hop, een vleugje lichtzoet mout met op de achtergrond haast onherkenbaar verweven een kruidentoets proberen te verwerken.
fles 75cl. of 33cl.
diep amberkleurig
8,4 vol%

OUD KRIEKENBIER Aha, dit is een bier voor de liefhebbers van bieren met een wilde natuurlijke gisting. Zeg maar de rasechte geuzendrinkers. Het stokoude bier kent weinig concurrenten. Pure Oude Zottegemsen wordt op een tank gestoken, en er worden massaal echte krieken, zoals je die in de fruitwinkel vindt, aan toegevoegd. Na een jaar of langer rijpen, zoals wijn, wordt het bier op flessen getrokken. Vervolgens wordt het nog een jaar of twee jaar in de kelders te rusten gelegd. Vanzodra de prille lentezon begint te stralen, lest Oud Kriekenbier als geen ander de dorst.
fles 75cl. of 33cl.
rood met amberkleurige toets
6,5 vol%